Bereg-vidéki sikerek a Kárpát-haza Labdarúgótornán (fotó, videó)


A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által életre hívott Kárpát-haza Labdarúgótorna keretében november 28-29. között a diósdi DNS Sportközpontban rendezték meg a VI. Székelyföldért Teremlabdarúgó-torna küzdelmeit, a VI. Székelyföldért Kupát, valamint a VI. Autonómia Kupát, illetve vigaszágon az I. Nemzeti Összetartozás Kupát és az I. Kárpát-haza Kupát.

A Kárpát-medence legnagyobb amatőr megmérettetésén negyven csapat vett részt Kárpátaljáról, Vajdaságból, Felvidékről, Erdélyből és Magyarországról. A sportesemény fővédnöke dr. Kövér László házelnök, védnöke pedig Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt.

Vidékünket négy együttes képviselte, csapataink nem vallottak szégyent, derekasan helytálltak az igencsak erős mezőnyben, sőt a VI. Székelyföldért Kupát Bereg-vidék csapata nyerte, a Nagybégányi egylet Fair play díjat kapott, a Kárpátalja válogatott pedig a 4. helyen zárt az Autonómia Kupában.
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a Székelyföldért Társaság és a Diósdi Nonprofit Sportközpont közös szervezésében megvalósult teremlabdarúgó-torna a sport közösségépítő erején keresztül a Kárpát-medencei magyar összetartozást volt hivatott erősíteni.

Győzelmi mámor

Szerző: Zsolt Lőrincz, 2015. november 30.