A török államfőhöz vezetnek a terroristák olajszállítmányai?

WATFORD CITY, ND - JULY 23:  Barrels and pallets sit on the site of an oil derrick in the Bakken shale formation on July 23, 2013 outside Watford City, North Dakota.  North Dakota is been experiencing an oil boom in recent years, due in part to new drilling techniques including hydraulic fracturing and horizontal drilling. In April 2013, The United States Geological Survey released a new study estimating the Bakken formation and surrounding oil fields could yield up to 7.4 billion barrels of oil, doubling their estimate of 2008, which was stated at 3.65 billion barrels of oil. "If you're not working out here, there's no excuses. I went to prison for six years - it doesn't matter what your past is," Allyn said.  (Photo by Andrew Burton/Getty Images)

Erdogan török államfő és családja közvetlenül részesül a szíriai és iraki területről csempészett kőolaj hasznából – jelentette be szerdán Moszkvában az orosz védelmi miniszterhelyettes.

Ipari mennyiségben lopják a kőolajat az Iszlám Állam terrorista szervezet által megszállt területekről – közölte Anatolij Antonov újságírókkal a lenta.ru portál tudósítása szerint. Ezt eddig is tudtuk, az viszont újdonság, hogy Moszkva szerint közvetlen a kapcsolat Erdogan török államfő és családja, valamint az olajbiznisz lebonyolítói között.

Az orosz miniszterhelyettes azt mondta, hogy az utóbbi hetekben a terrorista csempészek munkáját a törökök 120 tonna különböző hadi felszereléssel és ellátmánnyal, 250 kocsival és 2 ezer katonával segítették.

Vlagyimir Putyin orosz államfő hétfőn a párizsi klímacsúcson tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Moszkva bizonyítani tudja Erdogan érdekeltségét. A török államfő kedden azt követelte, hogy a Kreml hozza nyilvánosságra a bizonyítékokat, s ha azok igaznak bizonyulnak, kész lemondani.

Moszkva kedden még úgy reagált, hogy nem publikusak a titkosszolgálati információk, egyébként is az első számú feladat az Iszlám Állam elleni harc és nem Erdogan megbuktatása.mti