Baloga: Porosenkóék banditákkal álltak össze


Tegnap élő hírfolyamban tudósítottunk arról, hogyan zajlik a Kárpátaljai Megyei Tanács új elnökének megválasztása. Végül a Szolidaritás jelöltje, Mihajlo Rivisz lett a befutó. Elnökké választását a KMKSZ-Ukrajnai Magyar Párt mind a nyolc képviselője megszavazta.

A történteket azóta Viktor Baloga, Kárpátalja egyik legbefolyásosabb politikusa is kommentálta. A Jedinij Centr (JC) elnöke ironikusan formált véleményt arról, hogy az államfő nevét viselő párt Kárpátalján szövetségre lépett a Vidrodzsennyával és az Ellenzéki Blokkal. Baloga simán lebanditázta ezen pártok tagjait, s azt írta, hogy ezzel Porosenko elnök szövetséget kötött az itteni banditákkal, csempészekkel és Janukovics volt elnök bizalmasaival.

Szerinte most már teljesen nyilvánvaló, ki szervezte meg a július 11-i munkácsi véres merényletet. Azzal csak az volt a cél, hogy destabilizálják vidékünkön az állapotokat, hogy könnyebben vegyék át a hatalmat és tudjanak szövetséget kötni a kárpátaljai alvilággal.
Baloga szerint mindez különösen felháborító annak tükrében is, hogy ez a szégyenteljes koalíciókötés éppen az Euromajdan kezdetének két éves évfordulójának napján történik. A politikus amondó, hogy látva Porosenkóék valódi arcát és szándékait, már azon kell gondolkodni, hogyan buktatható meg ez a banditákkal szövetkező hatalom.

Közösségi oldalán is megosztott véleményében a JC a magyarok viselkedéséről nem tett említést.