Balhé a Real Madrid körül, kizárhatják a kupából


A Real Madridot kizárhatják a labdarúgó Király Kupából, mert Gyenyisz Cserisev jogosulatlanul játszott a fővárosi együttes szerdai mérkőzésén a Cadiz ellen.

A 24 esztendős orosz szélső azért nem léphetett volna pályára a 3-1-re megnyert találkozón, mert az előző szezon elődöntőjében, amikor a Villarrealban szerepelt kölcsönjátékosként, begyűjtötte harmadik sárga lapját, az ezért járó büntetését azonban nem töltötte le. Cserisev ennek ellenére játszott, sőt, az első gólt is ő szerezte.

“Ez egy bonyolult helyzet, a klubnál senki nem tudott az eltiltásról” – nyilatkozta Emilio Butragueno, a királyi gárda sportigazgatója. – “A szövetség nem tájékoztatta erről a klubot, s a Villarrealtól sem kaptunk információt, Cserisev pedig nem tudott a büntetésről.”

A szélső a klub honlapjának szintén azt nyilatkozta, hogy nem tudott az eltiltásról, s Rafa Benítez vezetőedző is a Real ártatlanságát hangoztatta.
“Természetesen nem tudtunk semmiről. Amint tudomást szereztünk róla, azonnal lecseréltük őt” – mondta Benitez a klub honlapjának. A Real Madrid és a Cadiz párharcának visszavágóját december 16-án játsszák Madridban.

mti