Nyomozás indult Ungváron egy kisgyerek halála miatt


Vizsgálatot indított az ungvári járási ügyészség egy kétéves kincseshomoki roma kislány halálának ügyében.

A szörnyű tragédiáról Miroszlav Horvát, roma aktivista számolt be Facebook-oldalán. A bejegyzésből kiderül, hogy az eset még november 26-án történt az ungvári járási Kincseshomokon. A kislány szüleinek állítása szerint gyermekük hirtelen lett rosszul, 39,5 fokra szökött a láza. Felkeresték a helyi orvosi rendelőt, ahol lázcsökkentő injekciót kapott a kétéves kislány. Mire hazaértek a gyermek még rosszabbul lett, így mentőt hívtak hozzá. A kiérkező mentőorvos meg sem nézte a beteget, csak utasította a mentőápolót, hogy adjon egy injekciót a kislánynak.

Az első próbálkozásra ráadásul a tű is eltört, így meg kellett ismételni az injekciót. Húsz perccel azután, hogy a mentőautó elhajtott a gyermek szája elkékült, testén kék kiütések jelentek meg. A szülők autóval a mentő után eredtek, utol is érték, de segítséget nem kaptak. Ezután az ungvári városi gyerekkórházhoz hajtottak innen viszont a városi kórház infektológiai osztályára irányították őket, ahol az ügyeletes orvos egy újabb injekciót adott a gyermeknek. Végül az intenzív osztályon helyezték el, ahol a kislány éjjel az életét vesztette.

Az édesapa másnap az ügyészségen feljelentetést tett foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt. Az apa az orvosokat vádolja kislánya halála miatt. A család ügyvédet fogadott.