Ungváron startolt a jégkorong idény


Ungváron szezonnyitó tornával hangoltak az új idényre a kárpátaljai jégkorong csapatok. A négy együttes – az Ungvári Farkasok, a Sahtai Leopárdok, a Szpartak és a Szinevér – szállt jégre.

A csapatok három helyett egyetlen 25 perces harmadban mérték össze erejüket. Ezúttal nem avattak torna győztes, ugyanis inkább felkészülési, baráti volt a mérkőzések jellege. A játékosok fizikális felkészültségén érződött a több hónapnyi kihagyás, nem beszélve arról, hogy sok technikai hibával játszottak a csapatok. Ezt Olekszandr Dmitiev, a Sahtai Leopárdok csatára is megerősítette.

„A jégen való edzést semmi nem helyettesítheti, így már nagyon váruk a téli felkészülési időszak kezdetét. A szezonnyitó torna alapján megállapítható, hogy az idén izgalmas és kiélezett megyei bajnokság elé nézünk. Évről-évre nő a pontvadászat színvonal, a játékosok és a csapatok egyre jobbak lesznek, annak ellenére, hogy a többség csak amatőr” – fogalmazott a csatár.

Érdekesség, hogy a Szpartak csapatában három szlovák állampolgár is helyett kapott. Közülük Radovan Marjovnak ez már a harmadik szezonja lesz a kárpátaljai bajnokságban. A profi múlttal rendelkező hokis, az ungvári együttes mellett egy nagymihályi amatőr csapatban jégkorongozik. Bevallása szerint szeret Kárpátaljára járni, ugyanis rengeteg barátja van itt.