Ajándékok a beregszászi 6-os iskolának


Értékes ajándékot vehettek át a beregszászi 6. sz. általános iskola vezetői és diákjai Szász Jenőtől, az NSKI elnökétől.

Az eseményen jelen volt Babják Zoltán, Beregszász polgármestere. A városvezető így ír az eseményről közösségi oldalán:

A beregszászi 6. sz. általános iskola ma komoly ajándékot kapott Magyarországtól, a Nemzetstratégiai Kutatóintézettől. Szász Jenővel, az NSKI elnökével együtt részt vettem a számítógépes szaktanterem avatásán, amelyben modern tv-készülék is van az adományozóknak köszönhetően.

Az ünnepi köszöntőket, illetve műsort követően a gyerekek Mikulás-csomagokat is kaptak.

Köszönjük magyarországi barátainknak a támogatást!

-írja a polgármester.

Szász Jenő a kárpátaljai látogatása kapcsán az MTI érdeklődésére elmondta: a hagyományoknak megfelelően Mikulás napra időzítve 350 ajándékcsomagot ad át több iskola tanulóinak Beregszászon és egy környékbeli községben. Hozzátette, hogy a Mikulás-csomagok összértéke meghaladja a 3,5 millió forintot.

Az NSKI elnöke jelezte, hogy az irányítása alá tartozó intézet munkatársai a korábbi évekhez hasonlóan idén is száz, személyre szóló Mikulás-csomagot állítottak össze a Kárpátaljai Református Egyház által működtetett gyermekotthon árva és rokkant növendékeinek mintegy 1,5 millió forint értékben. Elmondása szerint az NSKI munkatársai és a kárpátaljai árva gyerekek között mostanra szoros személyes kapcsolat alakult ki.