Moszkva nekiállt a törökök zaklatásának


Rajtaütöttek az orosz hatóságok török gyári munkásokon és őrizetbe vették őket, pedig munkáltatójuk szerint munkavállalásival és tartózkodásival is rendelkeztek.

Az orosz hatóságok 15 török szőnyeggyári munkást vettek őrizetbe Rosztov városban, annak ellenére, hogy mindegyiküknek volt érvényes tartózkodási és munkavállalási engedélye – jelentette csütörtökön az Anadolu török állami hírügynökség.

A dolgozók egy részét egy rajtaütés során állították elő kedden, de voltak, akiket otthonról hívtak be a gyárba, hogy onnan elvigyék őket a bevándorlási hivatalba – mondta Erdogan Seker, a Merinos Russia vezérigazgatója, hozzátéve, hogy vállalatuk minden lehetséges jogi eszközzel fel kíván lépni a munkavállalókra és a társaságra irányuló megfélemlítés ellen, amely az orosz tisztviselőknek a két ország között zajló politikai vit
ára adott túlzott reakcióinak az eredménye.

A török munkásokat 15 napos várakozási időt követően valószínűleg kitoloncolják Oroszországból.

Amióta a török légierő november 24-én határsértésre hivatkozva lelőtt egy orosz Szu-24-es vadászbombázót a szíriai határ közelében, Moszkva széleskörű szankciókat rendelt el Ankarával szemben. Oroszország többek között korlátozta török vállalatok oroszországi tevékenységét, valamint török munkavállalók alkalmazását orosz cégekben.

mti