Ötletelnek minden szintenTöbbször is írtunk arról, milyen lakossági petíciókat nyújtanak be az államfő hivatalos weboldalán. A lehetőség nagy népszerűségnek örvend sokak körében. A 24 hírtelevízió újságírói összegyűjtötték a számukra legérdekesebb 10 indítványt. Mi most ezekből mazsoláztunk.

porosenko_Tab

Vannak, és nem is kevesen, akik feltétlen menesztenék Arszenyij Jacenyuk kormányfőt. Akad olyan indoklás, miszerint már képtelenek egyszerűen ránézni.
Szintén népszerű javaslat, hogy a helyét Volodimir Zelinszkij ismert ukrán humorista vegye át.
Mások szerint Ukrajnában a hrivnya helyett az amerikai dollárt kellene nemzeti valutaként bevezetni. Nem ritka az a kérés sem, hogy a cirill írásmódot váltsa fel az európai gyakorlathoz mérten a latin.

A képviselők megnevezésén is szeretnének módosítani az emberek. Éspedig népi szolgának neveznék őket, függetlenül az önkormányzat szintjétől, legyen az parlamenti, megyei, járási, városi vagy akár községi.

A katonai rangjelzésekről eltüntetnék a csillagokat, helyét a trizubok válthatnák fel. Megtiltanák a parlamentben a mobiltelefonok használatát. Az ország nevét Ukrajnai Ruszra változtatnák.
És végezetül: az egyik javaslat szerint az államfő magánbiznisze, a Roshen csokigyár fizessen ki minden ATO-áldozat családjának 2 millió hrivnyát, a sebesülteknek pedig 1 milliót.