A diósgyőri ultrák átadták az adományokat Kárpátalján


Ahogy arról már korábban beszámoltunk a Diósgyőri szervezett szurkolói csoportok ismét gyűjtést szerveztek a kárpátaljai magyaroknak. Múlt pénteken pedig személyesen adták át az adományokat.

Hosszas szervezés után múlthét pénteken indultak útnak Kárpátaljára (3-an Miskolcról és 4-en Pécsről), hogy személyesen adják át néhány héttel ezelőtt gyűjtött pénzből vásárolt adományainkat két község számára.

A tavaszi gyűjtést most sikerült túlszárnyalni, a pécsi szurkolók csatlakozásával összesen 1.000.000 Ft-al tudtuk támogatni Nagyborzsova és Halábor településeket és lakóikat- írják a drukkerek.

Az idő rövidsége miatt (a határátlépés kicsit lassan ment) Nagyborzsován nagyon kevés időt tudtak eltölteni. Az elmúlt alkalomhoz hasonlóan Szanyi György Református lelkész fogadta a vendégeket.

“A nap folyamán természetesen tájékozódtunk arról, hogy milyen az élet Kárpátalján és hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a Kelet-Ukrajnai háború kirobbanása óta. Elhangzott egy nagyon fontos információ, amit szeretnénk minél több emberrel megosztani. Kárpátalján sokan élnek falusi turizmusból, viszont a harcok megindulása óta nagyon elmaradnak a vendégek. Pedig a harc 1000 km-re innen zajlik. Tehát szeretnénk mindenkit arra biztatni, hogy ha segíteni szeretne az ott élőkön és szereti a turizmus ezen formáját, akkor látogasson el Kárpátaljára és vegye igénybe a szolgáltatásaikat. Továbbá kérünk mindenkit, hogy ossza meg ezt az információt a lehető legtöbb emberrel, hogy együtt segíthessünk a Kárpátalján elő magyarokon”

– számoltak be a Diósgyőri szervezett szurkolói csoportok.

diosgyor