Junior ökölvívó bajnokság Munkácson


Az elmúlt hétvégén a munkácsi „Rukavicska” bokszklub adott otthont a junior megyei ökölvívó bajnokságnak. 2000 és 2001-es születésű ökölvívó-reménységek léptek szorítók közé.

Kilenc egyesület harminckilenc versenyzője méretette meg magát. A ungvári, munkácsi, beregszászi, huszti, csapi, rahói és ilosvai öklözők a bajnoki cím megszerzése mellett a megyei válogatottba való kerülésért küzdöttek. Ugyanis a legjobbak képviselhetik Kárpátalját a februári lembergi nyugat-ukrajnai bajnokságon.

Ahogy az előre borítékolható volt a munkácsi egyesület hét aranyérmével kimagaslóan teljesített. Kettő-kettő elsőséget szereztek a huszti és csapi ökölvívók, az ilosvai és beregszászi sportolók egy-egy aranyéremmel tértek haza. Kiemelendő teljesítményt nyújtott a munkácsi csapatból Milan Pavlo, Vadim Kupickij, Anton Skriba, Vladiszlav Bordej, az ilosvai Vitalij Kovacs, Makszim Kizma, és az ungvári Mihajlo Kuzics – olvasható a Kárpátaljai Megyei Ökölvívó Szövetség sajtóközleményében. A válogatott keretet a szövetség elnöksége hagyja majd jóvá.