Méregdrága autóik vannak a megyei képviselőknek


A zak-kor.net regionális portál a megyei tanács tegnapi tanácskozásán nem csak az ülésteremben történtekről számolt be, hanem arról is, amit az épület előtt tapasztalt.

Tudósítójuk éberen figyelte, ki milyen autóval érkezik. Volt, aki méregdrága terepjárón gurult be, olyan is akadt, aki szlovák rendszámú, olcsó kocsival érkezett, de sokan csoportba verődve autóztak Ungvárig. Gyalogosan is jöttek.

Az egyik legdrágább luxusmasinával Viktor Ruszin érkezett meg. A megyei rendőr-főkapitányság ex vezetője egy Lexus LX570-es dzsippel jött, ráadásul sofőre is van az Ellenzéki Blokk egyik képviselőjének.
Két másik frakcióbeli társa, Olekszandr Ledida és Olekszandr Antal közösen jöttek meg utóbbi E-osztályú méregdrága Mercedesén. Bár az egykori kormányzónak is egy valóságos vagyont érő terepjárója van, a 2010-es gyártású Land Roverje állítólag 200 ezer dollárba került. Az említett híroldal úgy tudja, annak idején ugyanilyen brit autócsodát vásárolt Ungvár mostani polgármestere, Bohdan Andrijiv és Vaszil Petyovka, valamint Ivan Baloga parlamenti képviselők.

A zak-kor.net figyelő szeme a magyarokra is kiterjedt. Azt írták, Péter Csaba, Rezes Károly és az első alelnökké választott Barta József közösen érkeztek egy Land Cruiserrel. Hogy kié az autó, az nem derül ki.

Valakinek Jaguárja van, másnak meg egy agyonhasznált, régi BMW-je – folytatódik az írás. Ám gyalogos képviselőket is rögzítettek, mint például Hennagyij Moszkal kormányzó. De gyalog jött Szerhij Knyazev rendőrparancsnok és Oleg Vojevodin, a titkosszolgálat (SZBU) itteni főnöke is.
A honlap készítői azt ígérik, máskor is figyelni fogják, kinek milyen autója van, mert az sokat elárul az adott képviselő életstílusáról. Megjegyzik, a szomszédos európai országokban még a parlamenti képviselők sem kocsikáznak ilyen luxus darabokon, nemhogy az önkormányzati tanácsosok.