Németországban elérte az egymilliót az idén érkezett menedékkérők száma


Németországban kedden elérte az egymilliót az idén nyilvántartásba vett menedékkérők száma – jelentette be Münchenben a bajor tartományi kormány szociális minisztere.

Emilia Müller a Bild című lap online kiadásában megjelent beszámoló szerint elmondta, hogy a menedékkérők nyilvántartásába (EASY) január 1-jétől december 8-ig egymillió fő adatait vették fel.
Ez az összes előrejelzést felülmúló nagyságú tömeg, és azt mutatja, hogy “minden eddiginél inkább szükségünk van egy felső határra a menekültek befogadásában, mert Németország tartósan nem bírja ezt az áradatot” – mondta a miniszter.

Németország lakossága a legutóbbi, 2014 végéről származó hivatalos adat szerint 81,2 millió fő. Az egymillió menedékkérő 1,23 százalékos növekedést jelent.

A menedékkérők tényleges száma lehet ennél alacsonyabb, mert vannak, akiket többször vettek nyilvántartásba, és vannak olyanok is, akik távoztak az országból – de akár magasabb is lehet, mert vannak, akik még nem kerültek be az EASY regisztrációs rendszerbe.

mti