Ökölvívás: a Klicskót legyőző Furyt megfosztották egyik övétől


A Nemzetközi Bokszszövetség, vagyis az IBF megfosztotta világbajnoki övétől Tyson Furyt, aki másfél héttel ezelőtt egyhangú pontozással megverte az ukrán Vladimir Klicskót Düsseldorfban – írja az ns.hu.

A magyarázat: a Bokszvilágszervezet (WBO), a Bokszvilágszövetség (WBO), a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) Klicsko uralkodása alatt megállapodtak, hogy milyen sorrendben jelölik ki a kötelező kihívókat a nehézsúlyú világbajnok számára.
Fury a WBO-tól kapta a lehetőséget, hogy megmérkőzzön Klicskóval, és a sorrend alapján most az IBF jelöltjének, az eddigi 22 meccséből 21-et megnyerő ukrán Vjacseszlav Glazkovnak kellene következnie, hogy összecsapjon a világbajnokkal.

Ebbe azonban belekavart Fury és Klicsko szerződése, amely lehetőséget biztosított az ukrán bunyósnak a visszavágásra. Klicsko néhány nap gondolkodás után bejelentette, kihasználja a megállapodásban rögzített záradékot, szeretne visszavágni a britnek.

Az IBF ezek után úgy döntött, megfosztja világbajnoki övétől Furyt, aki így már „csak” a WBO és az IBO világbajnoki, valamint a WBA szuper-világbajnoki övét birtokolja.

A Nemzetközi Bokszszövetség arról is döntött, hogy a betöltetlen címért két veretlen bokszoló, Glazkov és a 29 éves amerikai Charles Martin csap össze.