Putyin: remélem nem lesz szükség atomfegyver bevetésére


Vlagyimir Putyin azt reméli, hogy nem lesz arra szükség, hogy nukleáris fegyverekkel szerelje fel azokat az orosz hadihajókat, amelyek a tengerről lövik a szíriai terroristák bázisait.

Vlagyimir azután tette meglepő nyilatkozatát, miután találkozott az orosz védelmi miniszterrel, aki beszámolt az Iszlám Állam ellenes akciók legújabb eredményeiről – tudatta az orosz RT hírügynökségre hivatkozva az atv.hu.

„Alaposan ki kell elemeznünk a csatatéren zajló eseményeket, hogyan működnek a fegyverek. A Kalibr-ok és a KH-101-esek rendkívül modernek és hatékonyak, és most már azt is tudjuk, hogy a precíziós fegyvereket akár hagyományos és speciális, azaz nukleáris töltetekkel is fel lehet szerelni” – fogalmazott az orosz elnök.

Hozzátette: „Természetesen, ez nem szükséges a terroristák elleni harcban, és remélem, soha nem lesz rá szükség.”

Közben közzétették az első videót, amelyen a tengerről vetik be a 3M-54 Kalibr rakétákat a szíriai területen működő terroristák ellen. A felvételen a Rostov-on-Don dízel-elektromos meghajtású tengeralattjáró látható, bevetésen. A Kilo-osztályú harci járműről Rakkát támadták. Szergej Sojgu védelmi miniszter szerint nagy hatékonysággal – írta meg a vs.hu.