Eladta a gyermekét


Egy 25 éves nagybocskói nő vállalta, hogy tízezer hrivnyáért egy gyermektelen német házaspárnak adja gyermekét. Emberkereskedelem vádjával nyomozás indult ellene.

A német házaspárt még a nyáron fogták el az ukrán határőrök. A kezükben lévő dokumentumok szerint az újszülött kislányt a német nő szülte egy lembergi kórházban, de a határőrök más információval rendelkeztek. Mivel a dokumentumok hamisak voltak és a kislányt egy ukrán állampolgárságú nő szülte, az újszülöttet gyermekotthonba helyezték. Az ügyben lembergi és kárpátaljai rendőrök is nyomoztak és hamar sikerült kideríteniük a 25-éves nagybocskói kismama kilétét.

A kárpátaljai nő egy nem kívánt terhességet viselt magán, így aztán lehetőségeket keresett az interneten, hogy örökbe adhassa gyermekét. Egy hirdetést talált, amiben azt írták, hogy egy külföldi cég megveszi a gyermeket és még jól is fizetnek érte, ezért mindenféle lelkifurdalás nélkül kapcsolatba lépett velük.

A lembergi szervezettel először telefonon és elektronikus levelezés útján tartotta a kapcsolatot. A kismamának 20 ezer hrivnyát ígértek, de csak tízezret adtak kézbe, a maradékot pedig akkor adták volna oda, ha a német házaspár sikeresen elhagyja az országot. A terhes kismama Lembergbe utazott, ahol egy lakást béreltek neki és az egészségét egy orvos felügyelte. A kislányt is egy lembergi kórházban szülte, de hamisítások és egy 150 dolláros vesztegetés útján kismamának a német nőt tüntették fel. Az üggyel kapcsolatos nyomozás folyamatban van.