Fehér lesz az idei karácsony?


Az előrejelzések szerint a jövő hét elején visszatér a borúsabb és hideg idő, a hétfői 2-7 után, kedden már csak 2-6, majd szerdán 1-5 fok várható.

Az Időkép hosszútávú előrejelzése szerint a jövő hét második felében tovább csökken a hőmérséklet, már csak 2-4 fokra számíthatunk, viszont hóesésre 22-ig várnunk kell. A fehér karácsony esélye jelenleg mindössze 20 százalék – írja az index.hu.

És mi lesz addig?

Pénteken a hajnalra képződő pára, illetve köd megszűnését követően a legtöbb napsütés a Dunántúl nyugati, északnyugatin kétharmadán várható. Máshol több lesz a felhő, de csapadék nem valószínű. Északnyugaton megélénkülhet a délnyugati szél. Reggel többfelé fagyhat, délután 3-8 fok várható.

Hétvégén változóan felhős-napos időre van kilátás. Kis mennyiségű csapadék legfeljebb szombaton az északi határ közelében alakulhat ki. Időnként kissé szeles lehet az idő. Hajnalonta gyengén fagyhat, napközben 4-9 fokra van kilátás.

A hét elején változóan felhős, napos időre van kilátás, időnként élénk légmozgással. Hajnalonként -2, +3, nappal 3 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, a legmelegebb délnyugaton várható.