Kárpátalja legmagasabb embere


2 méter 13 cm-el a Rahón élő Vaszil Kravcsuk Kárpátalja legmagasabb embere. Gyerekkorától kezdve felkeltette a környezete figyelmét, mert már az osztályában is ő volt a legmagasabb.

20 éves korában különféle gyógyszereknek köszönhetően megállt a növekedése. Most 41 éves és szavai szerint a magassága inkább csak bajt hoz rá, mint hasznot. „Régebben nagy sikere volt a velem készült fényképeknek, de még most is szívesen készítenek fotókat velem” – mondta Kárpátalja legmagasabbja. Vaszil ukrán, magyar és német nyelven is beszél.

A világon valaha élt legmagasabb ember Robert Pershing Wadlow 1918-ban született. A Guinness rekordok könyvébe is bekerült. 22 évesen 2 méter 72 cm és 199 kg volt. Növekedését, ami egész életén át tartott, egy agyalapi mirigyében található tumor okozta. Élete során méretei csak nehézségeket okoztak, a lábára pedig merevítőket kellett helyezni, hogy járni tudjon. Halálát is egy hibás lábmerevítő okozta, amely felsértette azt és a seb elfertőződött.

Egy ukrán óriásról is szóltak a hírek, nem is olyan régen. Vaszil Sztadnyik 2 méter 53 centisre nőtt, de mégsem került be a rekordok közé, mert nem járult hozzá méreteinek hitelesítéséhez. A Zsitomir megyében élő férfi néhány éve hunyt el.