“Oroszok” provokáltak verekedést egy ungvári benzinkúton


December kilencedikén ebéd körül a Gagarin utcában lévő benzinkúton verekedést provokált két ismeretlen férfi. Egy külföldi rendszámú autóval érkeztek, ami szlovák vagy cseh lehetett – írta a Zakarpattya.net.ua.

Szemtanúk beszámolója szerint egy Toyota terepjáróval érkeztek. Az egyik férfi dzsekijén nagy betűkkel Oroszország felirat volt. Hangosan oroszul beszéltek és a szovjet időkkel nosztalgiáztak a társával, úgy hogy a benzinkúton lévő többi vásárló is halhassa a beszélgetést. Az egyikük azt emlegette, hogy itt született és nem akarja, hogy Kárpátalja Ukrajna része legyen. A sorban állók közül az egyik férfi azt válaszolta, hogy az itt élőknek nincs szüksége a Szovjetunió visszaállítására.

A két orosz férfi ekkor közelebb lépett és elkezdték verni a férfit. Közben egy másik vásárló megkérte a benzinkutas nőt, hogy hívja ki a rendőrséget, de erre csak azt válaszolta, hogy saját biztonsági szolgálatuk van, de a vészjelző gombot csak többszöri felszólítás után volt hajlandó megnyomni. Miután a biztonságiak kiérkeztek a két huligán is elhagyta a benzinkutat, de a rendőrséget senki sem hívta ki a jelenlévők közül.

Az egyik szemtanú végül mégiscsak jelentést tett, de nem a rendőrségen, hanem az SZBU-n. Az egészet vélhetően felvette a benzinkút biztonsági kamerája.