A külhoni magyarok is vehessenek jegyet a magyar EB-meccsekre


A magyar labdarúgó-válogatott a közelmúltban hatalmas sikert elérve harminc év után ismét kijutott az Európa-bajnokságra. Jelen állás szerint azonban nem lesz lehetősége minden magyarnak arra, hogy a helyszínen szurkolhasson a nemzeti tizenegynek.

Szávay István felvidéki képviselői irodájában a DAC egyik szurkolója hívta fel a figyelmet arra, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján megjelent tájékoztatás szerint, csak azok lesznek jogosultak jegyet vásárolni a magyar válogatott mérkőzéseire, akik magyar állampolgársággal vagy magyarországi állandó lakcímmel rendelkeznek.

Ezzel pedig nyilvánvaló, hogy külhoni futballrajongó nemzettestvéreink közül sokakat elzárnak a meccsekre való kijutás lehetőségétől. A magyar állampolgárságot ugyanis sokan nem tudták, nem merték felvenni, elsősorban Felvidéken, ahol tiltott a kettős állampolgárság.

-írja a jobbik alelnöke.

 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint:

meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy bármely magyar a helyszínen követhesse a mérkőzéseket. Álláspontunk szerint megoldás lehetne, ha a Magyar igazolvány vagy valamely magyarországi szurkolói kártya is elegendő lenne a jegyvásárláshoz.

Ez utóbbi módszer számos európai országban, mint például Angliában vagy Franciaországban is bevett gyakorlatnak számít – olvasható a közleményben.

A Magyar Állandó Értekezlet múlt heti ülésén örömmel hallottuk Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, hogy a magyar nyelvű sportműsorok külhoni közvetítésének ügyében már komoly lépéseket tettek, és van esély a megoldásra. Ennek persze oka lehet az is, hogy Orbán Viktor idén nyáron egy erdélyi rendezvényen azt mondta:

„Komoly kérdésnek tartom ezt az ügyet, úgyhogy Semjén Zsolt azonnal intézkedjen!”

“Most ebben a hasonlóan fontos ügyben szeretném kérni a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettest: azonnal intézkedjen! Az idő sürget, hiszen a jegyek értékesítése december 14-én megkezdődik” – közölte Szávay István, a Jobbik alelnöke.