Félhet az Iszlám Állam, üzent az eddigi legkeményebb ellenségük


Kódolt e-mailt küldött az Iszlám Állam vezetőjének El Chapo mexikói drogbáró, mert a terroristák állítólag belekavartak a kábszerüzletébe. A Köpcös nem válogatta meg a szavait a trágár üzenetben.

A Sinaloa drogkartell szökésben lévő vezetője, Joaquín El Chapo Guzmán, azaz a Köpcös nem hagyta szó nélkül, hogy az Iszlám Állam terroristái megsemmisítették az egyik drogszállítmányát – írta a vs.hu.

El Chapo azt írta Abu Bakr Al Baghdadinak, hogy nagy hibát követtek el, amikor az ő árujához nyúltak. Az RT szerint úgy fogalmazott, hogy „a ti istenetek sem ment meg attól a terrortól, amit az én embereim csinálnak, ha továbbra is a területemre tévedtek”.

A kódolt üzenetet a Cartel Blog szerint egy mexikói hacker szivárogtathatta ki. A levélben e szerint trágár mondatok is olvashatók, El Chapo azt is írja az Iszlám Államnak például, hogy “ti nem vagytok katonák, ti csak meghunyászkodó p×csák vagytok”.

“Elpusztítanak benneteket az embereim. Nem a ti irányításotok alatt áll a világ. Szánom azt a szukafattyát, aki legközelebb megpróbál bekavarni a Sinaloa üzletébe. Kivágatom a nyelvüket és a szívüket” – tette hozzá az üzenet.

A Köpcös 13 évig volt szökésben, és ötmillió dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére, amíg 2014-ben el nem fogták. Idén azonban egy 1,5 kilométer hosszú, tíz méter mélyen futó alagúton át meglépett a börtönből – tette hozzá a beszámoló.