Eltiltották a Jacenyukot felemelő politikust


„Amíg egyesek nem fognak felelősséggel, hitelesen politizálni, addig nem szűnik meg ez a cirkusz. A koalíció megőrzése érdekében Jacenyuknak végre férfiként, igazi politikusként kéne viselkednie. Amit tettem, az nem európai viselkedésre utal, de nem láttam más megoldást. Tartok attól, hogy rosszabbra fordulhat a helyzet, ha Jacenyuk magától nem mond le, akkor az emberek viszik majd ki a parlamentből” – nyilatkozta a parlamenti incidenst követően Oleg Barna.

Ahogy arról a KárpátHír is beszámolt a Petro Porosenko Blokkjához tartozó képviselő a Legfelső Tanács pénteki ülésén kiment a pulpitushoz, és odébb tette a miniszterelnököt. A parlamentben ezután verekedés tört ki.

„Szeretném felhívni a képviselőtársaim figyelmét arra, hogy az, aki nem látja a kézenfekvő és mindenki által ismert dolgokat, azaz ember vagy nem normális, vagy pedig hazug. Ez történik a parlamentben is” – fogalmazott a képviselő.

Jacenyuk a dulakodás után rögtön arra kérte a házelnököt, hogy folytathassa felszólalását.

„Vologya (Volodimir Grojszman – a szerk.) fejezzük be a kérdésekre való válaszadást. Minden rendben van. Kérlek, de sok debil van” – mondta a miniszterelnök.

Szergej Lescsenko, a Porosenko Blokk képviselője az esetet követően azt nyilatkozta, hogy Oleg Barnát a történtek miatt kizárták a frakcióból. Az érintett ezzel szemben azt állítja nem kizárták, hanem kilépet a Blokkból. A parlament etikai bizottsága a soron következő öt üléstől eltiltotta a képviselőt.