Borzalmas tűz egy orosz pszichiátrián


Legkevesebb 22-en meghaltak egy tűzvészben, amely egy kórházban pusztított az oroszországi Voronyezs térségében. Két embert még keresnek.

Az orosz polgári védelmi szervek szóvivője vasárnapra virradó éjjel elmondta, hogy az épületben 74-en tartózkodtak a tűz keletkezésekor, négyen közülük a kórház dolgozói voltak.

A RIA hírügynökség a kórház személyzetére hivatkozva azt jelentette, hogy a betegek közül legalább ötvenen ágyhoz kötöttek voltak. Az rt.com beszámolója szerint a kórház két épülete közül az egyik égett le – ez teljesen faszerkezetű. A másikban nem keletkezett kár.

Több mint ötven embert menekítettek ki, közülük húszan kerültek kórházba, égési sérülésekkel, illetve füstmérgezéssel. Az áldozatok közül 19-et már holtan hoztak ki az épületből, ketten a kórházban haltak bele a sérüléseikbe. A tűzoltóknak kora hajnalra jórészt sikerült megfékezniük a lángokat.

A tüzet feltehetően egy rövidzárlat vagy a tűzvédelmi szabályok megsértése okozta. A kórház elsősorban pszichiátriával és ideggyógyászattal foglalkozik.

© Google Maps

mti