Jövő héten megjöhet a hó


A hét közepére várja a meteorológia, igaz, csak az Északi-középhegység térségében és Szabolcsban, de legalább valami lesz.

Hétfőn napközben általában felhős vagy erősen felhős égre számíthatunk, inkább csak rövidebb napos időszakok valószínűek. Számottevő csapadék továbbra sem lesz. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 fok körül várható.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, több helyen párásságra, elsősorban a Dunántúlon foltokban tartósabb ködre is számítani lehet. Csapadék nem valószínű. Gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk, legfeljebb néhol lehet szitálás. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Csütörtökön mindenütt megvastagszik a felhőzet, borult lesz az ég. Több helyen valószínű eső, az Északi-középhegység térségében és Szabolcsban havas eső, hó is. A déli szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Pénteken többnyire borult lesz az ég, estefelé északnyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Szórványosan várható kisebb eső. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali 4 és 10 fok között alakul.

Szombaton időnként felszakadozik a felhőzet, elszórtan lehet kisebb eső. A nyugati, délnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali 6 és 12 fok között alakul.

 

MTI