A náci terrort idézi az Iszlám Állam újabb beteg parancsa


Az iraki Mosul Eye nevű megfigyelőcsoport szerint az Iszlám Állam vallási vezetői állítólag kiadták a parancsot a Down-szindrómával és a fogyatékkal született gyerekek megölésére. Az aktivisták úgy tudják, hogy több mint harmincnyolc gyermekkel végeztek már – tudta meg a hvg.hu.

A Mosul Eye úgy tudja, hogy az Iszlám Államban úgynevezett fatvát, vallásjogi döntést bocsátottak ki arról, hogy meg kell ölni a Down-szindrómás és a fogyatékkal élő gyermekeket. Ez azokra az újszülöttekre is vonatkozik, akik valamilyen rendellenességgel jönnek világra – írja a The Daily Mail a Mosul Eye értesülései alapján.

Állítólag 38 beteg kisgyermekkel végeztek eddig, volt köztük egyhetes is. Méreginjekciót adtak nekik, vagy megfojtották őket. A gyilkosságok Szíriában és az iraki Moszulban történtek. Az aktivisták szerint többnyire olyan csecsemőkről van szó, akiknek az apjai külföldről érkezett harcosok, és iraki, szíriai nőkkel házasodtak össze.

A Mosul Eye tagjai szerint az Iszlám Állam egy az egyben a nácik gyakorlatát kezdik el követni, ha igazak a hírek. A terroristák most már a nők, férfiak és idősek mellett gyerekeket is gyilkolnak – mondták.