Karácsony előtt két nappal ülésezik a megyei tanács


A jövő héten ülésezik újra a megyei közgyűlés. A testület elnöke, Mihajlo Rivisz által aláírt rendelkezés értelmében december 22-én, kedden tartja következő ülésszakát a Kárpátaljai Megyei Tanács. A testület megalakulása, az új elnök megválasztása hetekig húzódott. Végül a Szolidaritás adta az elnököt Rivisz személyében, míg a KMKSZ-es Barta József lett az első alelnök. A másik alelnök személyéről a mai napig nincs döntés, s várhatóan a jövő héten sem lesz, a háttérben még folyik az alku ez ügyben.

Unatkozni azért így sem fognak a képviselők. 43 napirendi kérdés szerepel a programban, ezért nem kizárt, hogy az ülésszak több plenáris ülésből tart majd. Téma lesz a vidék jövő évi költségvetése, eleve, a költségvetési bizottság elnökének a megválasztása, az elnökség megalakítása, a végrehajtói bizottság személyi összetétele és nagyon sok más téma is. Sok ágazati program ügye is terítékre kerül.

A megyei tanács egyik koalíciós tagja, a Vidrodzsennyás Miron Pompel ügye is téma lehet, aki a hétvégén ittasan vadászott és szándékosan lelőtte egy erdész lajka kutyáját.