A Polícia közzétette Ratusnyak autós üldözését (videó)


A sajtó és a közvélemény nyomására a Polícia hivatalos Facebook-oldalán nyilvánosságra hozta azt a múlt heti videofelvételt, amin Szerhij Ratusnyak járőrökkel folytatott beszélgetése és az ex polgármester után folytatott hajsza látható és hallható.

Ratusnyákot még december 10-én Ungvár belvárosában a Petőfi téren szabálytalan parkolás közben érték tetten az arra járőröző egyenruhások. A volt polgármester AO 700 AH rendszámú ezüstszínű Mercedes-Benz márkájú terepjárójával túl közel állt a zebrához. A rendőrök természetesen felhívták figyelmét az elkövetett szabálytalanságra. Szerették volna igazoltatni,

ám a zajos botrányairól elhíresült ex polgármester hangos nyomdafestéket nem tűrő káromkodás és szitkozódás közepette elhajtott a helyszínről.

A rendőrök követték az autót, majd hang és fényjelzéssel, valamint a kihangosító használatával megállásra szólították fel, közben pedig rádión erősítést kértek. Szerhij Ratusnyak nem engedelmeskedett a felszólításoknak, terepjáróját egész az Aqua Rio-Parkig követték, itt behajtott a tulajdonát képező területre. A most közzétett videofelvétel alapján ide már nem követték a járőrök.

Az egykori polgármester több közlekedési szabályt is megszegett száguldása közben, így a hatóságok eljárást kezdeményeztek ellene.