Avakov és Szaakasvili balhéja


Mihail Szaakasvili és Arszen Avakov nagy botrányt kavart a reformok alakulásáról szóló konzultáción, amire az államfő hivatalában került sor. Annyira elfajultak a dolgok, hogy Petro Porosenko kénytelen volt berekeszteni az ülést.

Később Avakov kezdett magyarázkodásba közösségi oldalán. Azt írta, ő csak egy ártatlan kérdést fel az odesszai kormányzónak, aki erre kifakadt, és mindennek lehordta a belügyminisztert. Korruptnak nevezte Avakovot. Válaszul utóbbi leöntötte egy pohár vízzel.

A Petro Porosenko Blokk egyik képviselője, Szerhij Lescsenko, aki jelen volt, arról számolt be, hogy Avakov és Arszenyij Jacenyuk kormányfő „legrúzinozta” a kormányzót, sőt, javasolták neki, menjen el inkább Ukrajnából. Szaakasvili viszont azzal érvelt, neki van becsülete, míg a kormányfőnek és belügyminiszterének nincs, ők csak szétlopták ezt az országot. Avakov egy nagy populistának nevezte erre a kormányzót. Az indulatok annyira felkorbácsolódtak, hogy még maga Porosenko sem tudta lecsillapítani a veszekedő feleket, ezért inkább véget vetett az ülésnek, aminek a reformokról kellett volna szólnia.