Nem marad el a mezőgecsei böllérfesztivál


A Mezőgecsében hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő böllérfesztivál egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A megye határain túl is.

A Beregszászi járásban lévő Mezőgecsében a jövő év elején is sort kerítenek rá. A hentesek fesztiválja előreláthatólag január 7. és 10. között kerül megrendezésre. A fesztiválon előbb megmérkőznek egymással a résztvevő hentesek, aztán pedig a szakácsok veszik kézbe a dolgokat. A hagyományőrző fesztivál az ortodox karácsony idejére fog esni, így akár a megye ukrán nemzetiségű lakosságának is ideje és lehetősége lesz részt venni egy igazi magyar fesztiválon.

Minden egyes látogatónak lehetősége nyílik ellesni az igazi mesterek tudományát és megkóstolni a legfinomabb magyar ételeket, miközben egy jó adag érzelmet és hangulatot kaphat ajándékba, amiről az unokáknak is mesélni lehet. Vegetáriánus ételeken kívül lesz itt minden: töltött káposzta, gulyás, bogrács, füstölt és sült kolbász, szalonna, hurka, pörkölt és sok más finomság. A mezőgecsei fesztivál borkóstolóval fog kezdődni.

Tavaly sajnos verekedésbe torkollott a népünnepély, de a szervezők azt ígérik, ezúttal jobban fognak figyelni a biztonságra.