Reagált a lelőtt kutya gazdája


Megszólalt az az antalóci erdész, akinek az elmúlt hét végén egy vadász lelőtte a kutyáját. Joszip Login cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint az esetet követően megverték és megfenyegették volna. Nem mellékesen a szóban forgó vadász Miron Pompel a Kárpátaljai Megyei Tanács képviselője.

A korábban a Régiók Pártjához tartozó, de a mostani választásokon a Vidrodzsennya színeiben mandátumhoz jutó képviselő barátaival együtt az ungvári járási Antalóc környékén vadászott.

„Kutyámmal szokásos ellenőrző körutamat jártam az erdőben, Altaj eltávolodott tőlem, majd egy lövés dördült. Gyorsan a hang irányába futottam, néhány száz méterre megtaláltam az akkor már kimúlt ebet. Ezután feldúltan a közeli erdészházhoz siettem, ahol épp vadászok voltak. Beléptem az ajtón és megkérdeztem ki lőtte le a kutyámat… Először nem válaszolt senki, de kisvártatva felállt Miron Pompel és azt mondta, hogy ő volt. Én ekkor nem civilizált emberhez méltó módon viselkedtem, ezért megkértek arra, hogy hagyjam el a helyiséget. Nem vertek meg és nem fenyegetettek, ahogy azt a sajtó közölte”

mesélte a történteket az erdész.

Ezután Miron Pompel a haza indult. A faluban találkozott a barátaival, akik meggyőzték, hogy jelentse be az esetet a rendőrségen. Login állítása szerint nem tudni, ki lőtte le a kutyát, mert Pompel a vadásztársaság vezetőjeként csak magára vette a felelősséget, miközben azt valaki más követhette el. Aznap ködös idő volt és az is lehet, hogy a kutyát tévesen lőtték le, amikor az hirtelen megjelent és ugatni kezdett rájuk. Login állítása szerint a vadászok másnap megkeresték és felajánlották, hogy vesznek neki egy ugyanilyen Lajkát.