Hadra fognák a Jobb Szektort


Az Ukrán Védelmi Minisztérium a teljes katonai hadjárat helyett azt javasolja Petro Porosenko államfőnek, hogy az önkéntes hadtesteket vessék be a felkelők ellen.

A Jobb Szektor közzétett nyilatkozatában felháborodását fejezte ki a minisztérium javaslata kapcsán, szerintük Kijev két legyet ütne egy csapásra. Megnehezítenék a felkelők dolgát és diszkreditálnák az engedetlen önkéntes egységeket. A szaktárca biztos abban, hogy a Jobb Szektor negatívan hat az ország biztonságára.

„Porosenko-Jacenyuk-Avakov rendszere az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a védelmi minisztérium segítségével szeretne elpusztítani minket. Az SZBU munkatársai december 10-én megölték a testvérünket, Oleg Muzscsilt. Annak érdekében, hogy eltitkolják a bűneiket, azt terjesztették róla, hogy orosz ügynök volt. A védelmi minisztérium egy tervet dolgozott ki a testvéreink tömeges elpusztításához Kelet-Ukrajnában a DNR és az LNR felkelői által” –kommentálta a védelmi minisztérium elképzeléseit Andrij Sztempickij, a Jobb Szektor önkéntes hadtestének parancsnoka.