Avakov nem kér bocsánatot


Arszen Avakov kijelentette, hogy nem kér bocsánatot Miheil Szaakasvilitől. Az ukrán belügyminiszter és Odessza megye kormányzója között a Nemzeti Reformtanács december 14-i ülésén alakult ki éles vita.

Ahogy arról a KárpátHír is beszámolt a két politikus korrupcióval és populizmussal vádolta egymást, Szaakasvili pedig tolvajnak nevezte a belügyminisztert, majd Avakov egy vízzel teli poharat hajított az odesszai kormányzó felé
„Azért háborodtam fel ennyire, mert sokkolt Szaakasvili modortalansága. Tőle nem fogok elnézést kérni, de bocsánatot kérek az emberektől az érzelmi kitörésem miatt. Vissza kellett volna fognom magamat” – mondta a belügyminiszter. Nyilatkozata szerint Szaakasvili azon kívül nem tud felmutatni semmit, hogy újra megnyitott három illegálisan elkerített odesszai partszakaszt.

„Szaakasvili korrupcióellenesség élharcosának tartja magát, de én nem látom azt, hogy az odesszai börtönök tele lennének korrupt hivatalnokokkal” – fogalmazott Avakov.

Petro Porosenko, ukrán elnök egy közleményben gyalázatosnak nevezte az incidenst és kritizálta a belügyminiszter, amiért azt mondta Szaakasvilinek, hogy „hagyja el Ukrajnát”. Az államfő arra kérte a képviselőket illetve a hivatalnokokat, kerüljék a színjátékokat.