Mégsem volt a bomba az Air France gépén?


Mégsem volt bomba, csak egy annak látszó tárgy az Air France gépén, írja az AP. A kenyai biztonsági erők korábban megerősítették, hogy valóban robbanószerkezetet találtak a mosdóhelységben azon a gépen, mely kényszerleszállást hajított végre vasárnap hajnaban, Mombasában – írja az Independent.

Névtelen forrásokra hivatkozva azt írja az AP hírügynökség, hogy csak egy bombának látszó tárgyat találtak a Kenyéban kényszerleszállást végrehajtott gép vécéjében, de nem volt robbanóanyag a stopperórás dobozban.

A fedélzetén 473 emberrel vasárnap hajnalban kényszerleszállást végrehajtó Air France gépen, mely Mauritiusról Párizsba tartott, valóban bomba volt – írja az Independent kenyai forrásokra hivatkozva. Az afrikai országban a biztonsági erők két gyanúsítottat máris letartóztattak.

A kenyai Mombasában leszálló gépet mindenkinek el kellett hagynia, mivel gyanús, pokolgépnek látszó tárgyat találtak a repülőgép mosdójában. A kenyai rendőrség szóvivője, Charles Owino azt mondta, hogy a Boeing 777-es és utasai már nincsenek veszélyben, de a gyanús tárgy tényleg pokolgép volt.

Joseph Nkaissery belügyminiszter szerint a vizsgálatba francia és mauritiusi szakértőket is bevontak. Tisztázzák, hogy alaposan megvizsgálták-e a mauritiusi repülőtéren a gépre felszálló utasokat. Hat utast kihallgattak. A kényszerleszállás rövid ideig fennakadásokat okozott a mombasai repülőtéren, ahol járatok indulását és érkezését is felfüggesztették.

 

Forrás: hvg.hu