Növekedési rangsor: Kárpátalja a középmezőnyben


Ukrajna régiói közül Kárpátalja a középmezőny hátsó részén végzett a Regionális Fejlesztési Minisztérium legfrissebb – január és szeptember hónap közötti időszakot felölelő – gazdasági és szociális mutatóin alapuló felmérése szerint.

Az abszolút sereghajtónak Luganszk megye bizonyult. A régió a legrosszabb lett a gazdasági effektivitás, az állami pénzek felhasználása, a fogyasztói piac fejlesztése és a munkaerő-gazdálkodás terén (az elemzést hat mutató vizsgálata alapján készítették el). Az utolsó előtti helyen Donyeck megye végzett, a régió legszembetűnőbben a infrastruktúrafejlesztés terén marad el. Az átlaghoz viszonyítva rosszabb gazdasági és szociális mutatókkal rendelkezik továbbá Ternopol, Zsitomir és Csernyigov megye.

A hétfőn közzétett táblázaton Kárpátalja a régiók rangsorában a 15. helyet foglalja el, megelőzve Odessza és Herszon megyéket. A korábbi felmérésekhez képest az élen nem történt változás. Kijev vezeti a rangsort, a fővárost Dnyepropetrovszk, Kijev, Harkov és Vinnica megye követi.