Tizenegy késszúrással lett öngyilkos?


A Lemberg megyei hatóságok szerint öngyilkosságot követett el az az ügyész, aki 11 késszúrástól halt meg.

December 18-án saját családi házukban felesége talált rá a több sebből vérző Pavlo Himcsukra, aki a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. Az orvosszakértői vizsgálat szerint 11 szúrás (9 a hasán, 2 a nyakán) érte az áldozatot, azok közül több önmagában is halálos sérülést okozott. A rendőrség szerint a férfi öngyilkos lett. A hatóságok ezt arra alapozzák, hogy a korházban halála előtt az áldozat azt mondta saját magát szurkálta össze. Felesége megerősítette, hogy a férfi egyedül tartózkodott odahaza.

Az ügyész halálának előestéjén egy Facebook-bejegyzésben arra panaszkodott, hogy a Drohobicsi Járásokközi Ügyészségen egy megüresedett állást csak azért nem kapott meg, mert azt másnak ígérték oda. Himcsuk posztjában a járásokközi ügyészség vezetőjét okolta ezért, hogy nem őt nevezték ki.

„Jó szakember volt, különböző beosztásokban tizenegy évet húzott le az ügyészségen, soha nem volt rá panasz. Feleségét és egy gyermekét hagyott hátra maga után” – fogalmazott Roman Fedik Lemberg megye ügyésze.

A nyilatkozatból az is kiderül, hogy leépítés miatt Pavlo Himcsuknak felmondtak, viszont mégis maradhatott, miután ketten is szülési szabadságra mentek.

„Kinevezését december 14-ei dátummal írták alá és erről december 17-én személyesen Himcsukot is értesítették, ezért kizárható az a feltételezés, miszerint munkahelyi problémái miatt lett öngyilkos a férfi” – jelentette ki a megye ügyésze. Roman Fedik azt is tudni véli, hogy Himcsuk december 18-án azt mondta a feleségének, hogy fel akar mondani és nem akar élni.

Az ügyész feltételezése szerint családi problémák vezethettek a tragédiához, de azt sem tartotta kizártnak, hogy az ügyésznek haragosai voltak.

„Tudomásunk van arról, hogy Himcsuk erős gyógyszereket szedett, ami a lelki állapotára is hatással lehetet. A munkatársai elmondása szerint az utóbbi időben nagyon furán viselkedett, túlzottan izgatott volt” – nyilatkozta a megyei ügyésze.