Tüntetők vonultak be a parlament ülésére


A kijevi  parlamentben tüntetnek, követelve Krivij Rih városában az előrehozott választásokat. A tüntetőket Jegor Szobolev parlamenti képviselő és mások vezették be a parlament ülésére – írta az ua-reporter.com.

A Szamopomiscs képviselőivel együtt lezárták a parlamenti szószéket és akadályozzák a parlament ülését azt követelve, hogy tűzzék napirendi pontra a választásokat. Az emberek a város nevét skandálták, ezért a parlament kénytelen volt felfüggeszteni a munkáját. Vlagyimir Paraszjuk és Jegor Szobolev parlamenti képviselők Krivij Rih városának zászlaját is kitűzték a pulpituson.

„Blokkoljuk a parlament munkáját és ezt addig folytatjuk, amíg nem valósul meg a választások kiírása. Nem szabad megengedni a választások eredményeinek meghamisítását. Ez egy olyan irányvonal, ami megkülönböztet minket Oroszországtól, Fehéroroszországtól és Tadzsikisztántól” – írta Szobolev a Facebookon.

A Központi Választási Bizottság adatai szerint a 2015-ös választásokat 89 209 szavazattal (49,25%) Jurij Vikula polgármester, az Ellenzéki Blokk jelöltje nyerte Jurij Miloboggal, a Szamopomics jelöltjével szemben, aki 88 457 szavazatot (48,83%) kapott. A szoros eredmény miatt feltételezik a választási végeredmény meghamisítását.