A felkelők Graddal lőtték PopasznijtA felkelők december 23-án reggel kilenc körül Grad rakétarendszerekkel tüzet nyitottak az LNR által irányított Kalinovoe felől Popasznij városra, az előző nap megkötött tűzszünet ellenére.

Members of the Ukrainian armed forces ride on a military vehicle near Debaltseve, eastern Ukraine February 16, 2015. Ukrainian armed forces are not ready to withdraw heavy weapons, as agreed at the Minsk four-power peace talks, because separatists are violating the ceasefire, a Kiev military spokesman said on Monday.  REUTERS/Gleb Garanich  (UKRAINE - Tags: POLITICS CIVIL UNREST CONFLICT MILITARY)

Erről a Luganszk megyei polgári-katonai közigazgatási hivatal sajtóosztálya nyilatkozott.

„Nincs információnk sérültekről és rongálásokról. A terroristák a minszki megállapodásban elért eredmények ellenére megint durván megszegték azt nehézfegyvereket használva”

– írta Georgij Tuka, a megye kormányzójára hivatkozva az Unian hírügynökség.

Az elmúlt napon két ukrán katona is megsérült. „Az elmúlt napon egy ukrán katona sem hunyt el a harcokban és csak két katonánk sérült meg” – nyilatkozta Andrij Liszenko, az ATO szóvivője.

Közben a donyecki felkelők az ukránokat vádolják a tűzszünet sértéssel. A DAN jelentése szerint az ukránok négyszer nyitottak tüzet a DNR-re.

„Az elenség négyszer szegte meg a tűzszünetet” – nyilatkozta a donyecki Védelmi Minisztérium képviselője.

Támadás alá került Zajcevo, a donyecki repülőtér, Szpartak és a Petrovszkij járás. Az ukrán katonák 82 mm kaliberű aknavetőket és lőfegyvereket használtak.