Feltörték a cseh kormányfő Twitter-oldalát


Ismeretlenek szerdán feltörték Bohuslav Sobotka cseh kormányfő Twitter-oldalát, és erőszakos, bevándorlásellenes üzeneteket helyeztek el rajta.

“A menekültáradat nem más, mint egy hódító hadsereg! A közöttük lévő néhány nő csak jövőbeli terroristák anyja! Nyaktiló alá mindenkivel, aki segíti őket” – állt a mintegy tíz, cseh és angol nyelvű üzenet egyikében.

“Ha a neonácik feltörték az oldalamat, ez annak bizonyítéka, hogy jól végzem a munkámat.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden jó szándékú embernek, aki elutasítja a gyűlöletkeltést, az emberiességet választja és a demokráciát támogatja” – írta Facebook-oldalán Bohuslav Sobotka.
Martin Ayrer, a cseh kormányfő szóvivője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy lépéseket tettek a kormányfőnek a Twitter mikroblog portálon lévő oldalát érő támadások beszüntetésére.

“Nem tudjuk, kik állhatnak a támadások mögött, de az üzenetek láttán egyértelmű, hogy neonácik”- mondta a szóvivő.

Csehország elutasította a menekültek befogadására vonatkozó kvótarendszert, de Sobotka miniszterelnök Milos Zeman államfőnél befogadóbbnak mutatkozott a menekültkérdésben. A kormányfő oldalán közzétett üzenetek szerzői elítélték az “Európát tönkretevő” demokratikus eliteket, “fehér forradalomra”, fegyverfogásra, nyaktiló építésére, és arra szólítottak fel, hogy az emberek “vegyék a törvényt saját kézbe”.

mti