Nagygejőc új óvodát kapott


Szenteste előestéjén Nagygejőcön a kisgyermekes szülők és a gyerekek nagy örömére az egykori Grófi birtok területén található felújított épületébe költözött a helyi óvoda. Az intézmény az európai normákhoz igazodik: korszerű víz- és fűtésrendszerrel, csatornázással. Van modern konyha és étkező, játékokkal teli játszóterem, valamint háló, ahol az ovisok a foglalkozások fáradalmait pihenhetik ki.

Számos magas rangú vendég jelent meg az ünnepségen, többek között Brenzovics László parlamenti képviselő, Anatolij Szinisin, a járási közigazgatás elnöke, Mackó István, a járási tanács alelnöke, Marianna Mihajlisin, a járási oktatási osztály vezetője, Czikó Anita, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának konzulja, Nagygejőc testvértelepüléseinek delegációi, nem utolsó sorban a község apraja-nagyja.

Az avatóünnepségen Vetrovszki Margit, az óvoda igazgatója házigazdaként köszöntötte a megjelent vendégeket, és felelevenítette a nagygejőci óvoda hányattatott történetét. Elmondta, a gyermekvállalási kedv növekedésével az előző épület szűkössé vált a számukra, ugyanis az eredetileg óvodának épült ingatlant az általános iskolával közösen használták. A felújított létesítményben három csoport fog működni: két 15 fős és egy 10 fős, utóbbi csökkentett, napi négy órás nevelési idővel.

Szűcs Pálma, Nagygejőc polgármestere köszöntőjében, a nagy összefogást hangsúlyozta. Hozzátette, még nem dőlhetnek hátra, a létesítményhez tartozó négyhektáros, területen tavasszal játszóteret és sportpályát szeretnének kialakítani.

– 2014-ben kezdtünk hozzá a külső és belső felújításhoz. Nehezítette a helyzetünket az Ukrajnában kialakult háborús helyzet, a mai napig tartó egyre nehezebb gazdasági válság. De mindezek ellenére közös összefogással, a megyei és járási tanács anyagi támogatásával ma átadhatjuk az óvodának a felújított épületet. Itt szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítő kezet nyújtottak felénk” – fogalmazott a polgármester.

A köszöntőket követően Szűcs Pálma és Anatolij Szinisin vágta át a szalagot. Odabent Balogh Attila, az Ungi Református Egyházmegye esperese a jó Isten áldását kérte a gyerekekre és a pedagógusokra, hogy egészségben használhassák az átadott létesítményt. A rendezvény a gyerekek ünnepi előadásával zárult.

Szabó Sándor/KISZO