25 ezer hrivnyára büntették a Hoverlát


Az Ukrán Labdarúgó Szövetség fegyelmi és ellenőrző bizottsága 25 ezer hrivnyás bírságot szabott ki a Hoverlára. A testület azért marasztalta el az ungvári klubot, mert a mai napig tartozik Olekszandr Szevidovnak, az együttes korábbi trénernek.

Szevodov ügyvédje a Football 1 TV csatornának elmondta, hogy az ungvári klub eddig a teljes tartozásból három részletet törlesztett, ám két részlettel még mindig tartozik védencének.

„Ha a Hoverla nem áll el a polgári peres eljárástól, akkor a pénzbírságon felül más elmarasztaló szankcióra is számíthat a klub. Most a felmondásról szóló dokumentum eredeti példányára várunk, amit állítólag Szeviodov is aláírt. Igazságügyi szakértői vizsgálat dönti el, hogy valóban a védencem aláírása szerepel rajta. Gyakorlatilag erre alapozza az eljárást a Hoverla”

– fogalmazott az edző védője.

Olekszandr Sufrics, a hoverla alelnöke a hírre reagálva elmondta, hogy a klub hajlandó visszalépni a polgári peres eljárástól, hogy az ügyet a labdarúgás berkein belül rendezzék. Ugyanakkor hozzátette, nem Szevidovval, hanem a labdarúgó szövetséggel pereskednek.

„Most a legfontosabb a Hoverla jövője, a Szevidov ügy csak másodlagos a számunkra, amivel a jogászaink foglalkoznak. A pontelvonásról szóló híresztelések nincsenek napirenden” – fogalmazott Olekszandr Sufrics.