Kézilabda: az élen telel a Kárpáti


A hétvégén a 8. fordulóval folytatódtak az ukrán női kézilabda-bajnokság élvonala. Az Ungvári Kárpáti a téli szünet előtti utolsó két mérkőzésén a Dnyiprjanka Herszon otthonában lépett pályára.

Nehezen indult az első találkozó az ungváriak számára. Az első félidő jelentős részében hátrányban játszott a Kárpáti. Tíz perccel a szünet előtt fordítottak a vendégek. Félidőben már három gólos (10–13) előnnyel vonult öltözőbe Borisz Petrovszkij csapata. A második játékrész elején a Kárpáti tovább növelte előnyét, és már hat góllal is vezettek. Ám 10 perc rövidzárlat következett, amely során egy gólra (18–19) olvadt az ungváriak előnye. Az izgalmak a végéig kitartottak, hisz a 20 másodperccel a vége előtt egyenlített (23–23) a Dnyiprjanka. A Kárpátinak egyetlen támadásra maradt ideje, Darina Kot kihasználva a gyors középkezdés lehetőségét négy másodperccel a vége előtt megszerezte a győzelmet csapatának (23–24).

A pénteki rossz kezdés után másnap szervezettebben és a tőlük megszokott átgondoltabb játékkal kezdtek a vendégek. Összekapta magát az ungvári védelem, veszélyes és gyors támadásaikat többnyire gólra váltották. Félidőben három góllal vezetett (13–16) a Kárpáti. A második játékrészben nem változott a játék képe, a hazaiak csak erőlködtek, míg a Petrovszkij-csapat sorra dobta a gólokat. Végül négy gólos különbséggel is könnyedén, 29–25-re diadalmaskodott az Ung-parti együttes.

A forduló másik két meccsén a Halicsanka Lviv két sima győzelmet aratott a Ternopili Közgazdasági Egyetem otthonában, a Kijevi Szpartak egy győzelem és egy döntetlent ért el a Real Mikolajiv vendégeként. Mint ismeretes, a bajnokságban hibátlan mérleggel, 14 mérkőzésből szerzett 32 ponttal a Kárpáti áll az élen, második 28 ponttal a címvédő Halicsanka Lviv. A bajnokságban most pár hét szünet következik.