Tüzet nyitottak a turistákra Oroszországban, egy ember meghaltIsmeretlen fegyveresek tüzet nyitottak turisták egy csoportjára kedd éjjel az Oroszországhoz tartozó kaukázusi Dagesztáni Köztársaság Derbent nevű városában, a támadás következtében egy ember életét vesztette, tizenegyen különböző súlyosságú lőtt sebesüléseket szenvedtek – közölte szerdán az orosz szövetségi nyomozó bizottság (SZK) regionális igazgatósága.

Tanka Ibrahimov, a köztársaság egészségügyi minisztere arról tájékoztatta a TASZSZ orosz hírügynökséget, hogy a sérültek közül tízet ápolnak kórházban, egyet a helyszínen láttak el a mentők. Két sérült állapota súlyos.

A mintegy 20 főből álló turistacsoport tagjai helyi lakosok voltak, akik egy erőd melletti kilátóról nézték a város panorámáját, amikor egy közeli erdőből tüzet nyitottak rájuk. Egyelőre nem tudni, hogy hányan voltak a támadók, az SZK vizsgálatot indított az ügyben. A támadás halottja és az egyik sérült határőr – írta az Interfax orosz hírügynökség.

A többségében muzulmán lakosságú észak-kaukázusi köztársaságban, ahol szélsőségesek évek óta fegyveres harcot vívnak egy iszlám állam megteremtéséért, gyakoriak az orosz rendfenntartó szervek elleni merényletek, de turisták elleni támadásokra eddig nemigen volt példa.

mti


Lájkolta már a KárpátHír Facebook oldalát?