Klicsko és Fury aláírta a szerződést


Volodimir Klicsko és Tyson Fury aláírta a visszavágóról szóló szerződést – jelentette be a hírt Peter Fury, Tyson nagybátyja és edzője.

„Megerősíthetem, hogy Klicsko és Fury aláírta a visszavágóról szóló szerződést. Az összecsapás jövő április végén vagy május elején kerül majd megrendezésre. A lehetséges helyszínről még folynak a tárgyalások. A közvetítési jogokat az a csatorna kapja, amelyik a legtöbbet hajlandó fizetni érte” – fogalmazott Peter Fury.

Az edző azt is garantálta, hogy a visszavágóig több övet már nem „veszítenek” el. Mint ismeretes Fury a WBO-tól kapott lehetőséget, hogy megmérkőzzön Klicskóval, de az Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) soron következő jelöltje, az eddigi 22 meccséből 21-et megnyerő ukrán Vjacseszlav Glazkov lett volna. Az IBF ezek után úgy döntött, megfosztja világbajnoki övétől Furyt, aki így már „csak” a WBO és az IBO világbajnoki, valamint a WBA szuper-világbajnoki övét birtokolja.

A 39 éves ukrán bokszoló november 28-án Düsseldorfban egyhangú pontozással kapott ki a 27 éves angol sportolótól, akivel korábban olyan szerződést kötött, mely szerint Fury köteles visszavágót adni neki sikere esetén – már amennyiben Klicsko erre igényt tart.