Moszkva minden áron kézre akarja keríteni az orosz pilóta gyilkosát


A szíriai-török határon lelőtt orosz vadászbombázó pilótája ejtőernyővel ugrott ki a gépből, de még a levegőben lelőtték. Gyilkosainak elfogatását és felelősségre vonását követeli Oroszország Törökországtól.

Oroszország azt követeli Törökországtól, hogy fogassa el, és vonja felelősségre Alparslan Celiket és társait, olvasható Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő közleményében.

A Szu-24-es típusú vadászbombázót török vadászgépek lőtték le november 24-én a szíriai-török határon. Orosz védelmi illetékesek szerint, a pilótának, Oleg Peskov alezredesnek sikerült katapultálnia a lelőtt gépből, de szíriai lázadók földet érés közben lelőtték. Navigátora túlélte a katapultálást.

Alparslan Celik, az egyik szíriai türkmén brigád parancsnokhelyettese a repülőgép lelövését követően úgy nyilatkozott újságíróknak: “Mindkét pilótát holtan találtuk. Bajtársaink tüzet nyitottak, és a pilóták a levegőben haltak meg”. A fegyveres ezt a szíriai Jamadi falu közelében közölte, kezében pedig állítása szerint az egyik pilóta ejtőernyőjének egy darabját tartotta.

mti