Terrorveszély miatt lezártak két müncheni pályaudvart


Münchenben terrortámadás veszélye miatt késő este lezárták a főpályaudvart és a Pasing nevű városrész pályaudvarát. A legfrissebb, meg nem erősített információk szerint két öngyilkos merénylőről szólnak a rendőrség értesülései.

A város rendőrségének közleménye szerint “komolyan veendő információk” arra utalnak, hogy terroristák szilveszter éjszaka merényletet akartak végrehajtani Münchenben.

A rendőrség “nyomatékosan kérte a lakosságot”, hogy mindenki kerülje a nagyobb csoportosulásokat, valamint a főpályaudvart és a pasingi pályaudvart.

A közleményben hozzátették, hogy nagy erőkkel nyomoznak a lehetséges gyanúsítottak után.

A Bayerischer Rundfunk bajor közszolgálati rádió értesülése szerint egy több csoport által, több müncheni helyszínen végrehajtandó terrortámadásról jutottak el információk a rendőrséghez.

Az ARD országos közszolgálati műsorszolgáltató úgy tudja, hogy a bajor rendőrség információi francia hatóságoktól származtak, és arra vonatkoztak, hogy a támadást röviddel éjfél előtt akarták volna végrehajtani.

Az ARD híradójának pénteken röviddel éjfél után sugárzott különkiadásában a csatorna müncheni tudósítója elmondta, hogy egyelőre nem megerősített információk szerint két öngyilkos merénylőről szólnak a rendőrség értesülései.

A Süddeutsche Zeitung című müncheni lap szerint a szövetségi bűnügyi hivatalnál (BKA) és a bajor tartományi bűnügyi hivatalnál csütörtökön egész nap megerősített készültség volt a lehetséges terrorfenyegetettségre utaló jelek miatt.

mti