Kijev 2018-ban BL-döntőt rendezne


A 2018-as finálé helyszínéről Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága január 25-26-án határoz. Andrij Pavelko, az ukrán szövetség elnöke a napokban bizakodva nyilatkozott az ukrán pályázatról, miután tudomása szerint Kijev az eddigi egyetlen kandidáló. Az ukrán főváros korábban még soha nem adott otthont a legrangosabb európai kupasorozat döntőjének.

„A kormány és az államfő hathatós támogatásának köszönhetően, eleget tettünk minden az európai szövetség által támasztott elvárásnak. Kandidálásunkat december végén mindenfajta megjegyzés nélkül elfogadta UEFA végrehajtó bizottsága” –

nyilatkozta korábban Andrij Pavelko. A szakági vezető hozzátette, bízik abban, hogy január 25 és 26-án az UEFA végrehajtó bizottságának ülésén pozitív elbírálást kap az ukrán pályázat. Pavelko ezt főleg arra alapozza, hogy eddig Kijev az egyetlen kandidáló.

A legrangosabb európai kupasorozat fináléját a Dinamo Kijev otthonában, a 70 ezer néző befogadására alkalmas Olimpiai Stadionban tartanák, amely a 2012-es Európa-bajnokság döntőjének is helyszíne volt.

BL döntőjét idén Milánóban, jövőre pedig Cardiffban rendezik.