Vitalij Klicsko felvetette öccsének a visszavonulás lehetőségét


A bokszolóból lett politikus a rossz csillagállást okolja azért, hogy Volodimir Klicsko elveszítette a Tyson Fury elleni november 28-ai düsseldorfi címmérkőzését.

„Az emberekben az rögzült, hogy a Klicsko testvérek verhetetlenek, kisfiúknak tartották ellenfeleinket, akiket jól elvertünk. Abba senki nem gondolt bele, hogy minden mérkőzésnek 50-50 százalék esélye van. A boksz egy olyan sportág, amelyben nem lehet előre megjósolni, hogy ki fog nyerni, ugyanis a győzelem nagyon sok mindentől függ”

– fogalmazott a Radio Veszti élő adásában Vitalij Klicsko.
Kijev polgármestere kihangsúlyozta, hogy Volodimirnál nem ismer technikásabb bokszolót. Őt is meglepte, hogy Fury legyőzte fivérét, főleg hogy öccsét tartották az összecsapás esélyesének. Szerinte van olyan, hogy a csillagok állása kedvezőtlenül hat a bokszolóra, valószínű nem ez volt Volodimir napja.
„A vereség után őszintén beszélgettünk, azt mondtam a testvéremnek, hogy már mindenkinek bizonyított és válaszúthoz érkezett. Az első, hogy megköszönve mindenki támogatását, azt mondja, ő volt a legjobb, elérte, amit előtted eddig senkinek nem sikerül. A második lehetőség, hogy nem vonul vissza, bizonyítva, hogy csak véletlenül kapott ki. Volodimir a második utat választotta. Jó esélye van a sikerre, biztos vagyok abban, hogy élni fog a lehetőséggel” – idézi az idősebbik Klicskót a boxingnews.com.ua.
Ahogy arról korábban beszámoltunk Volodimir Klicsko és Tyson Fury még a tavalyi év végén aláírta a visszavágóról szóló szerződést.