Labdarúgás: Csonka marad Nagyszőlősön


Az elmúlt bajnoki idény legjobb labdarúgójának választott Jurij Csonka a következő átigazolási időszakig biztos, hogy a megyei bajnokságban szereplő Nagyszőlősi FC-nél marad – jelentette be Ivan Bilak a csapat vezetőedzője.

„A gólerős csatárnak nem jöttek be a számításai, nem sikerült külföldre igazolnia, így a korábbi szóbeli megállapodásunk alapján Csonka a következő idényben is a Nagyszőlősi FC-ben futballozik” – nyilatkozta Ivan Bilak.

A tréner azt is elárulta, hogy a bajnoki cím megszerzése a cél a következő szezonban. Ennek érdekében az Ugocsai klub több poszton is erősítést tervez. Az edző neveket nem árult el, így leghamarabb január 15-én a téli szünet utáni első edzésen derülhet ki kik érkeztek és távoztak a csapattól.

A felsőveresmartri (Velika Kopanya) születésű Jurij Csonka először 2010-ben a Beregvidéki FC-ben tűnt fel. 2011-ben profi szerződést kapott, méghozzá a Metaliszthoz igazolt. Harkovban a második számú csapatban lépett pályára. 2013-ban a fehérorosz bajnokság élvonalában szereplő Naftan Navapolackhez szerződött. 2015 tavaszától a magyar másodosztályú Balmazújváros csapatában folytatta pályafutását.

Tavaly nyáron érkezett Nagyszőlősre, az ugocsai egylet részben góljainak köszönhetően a második helyen végzett a 2015-ös pontvadászatban.