Öngyilkos távirányítású autókkal ölne az Iszlám Állam Európában


Ez derült ki abból a nyolc órás videó anyagból, melyet a brit Skynews ismertetett. Egy iszlamista harcosnál találták a fontos dokumentumot, melyet most a terrorelhárítás szakértői elemeznek Nagy Britanniában – olvasható a tenyek.hu hírportálon.

Ázsiában és Afrikában az Iszlám Állam öngyilkos merénylőket használ fel az ellenséges célpontok megsemmisítésére, de Európában ez módszer nem működik. Ezért a szervezet mérnökei olyan távirányított autót fejlesztettek ki, mely tökéletesen alkalmas terrorakciók elkövetésére az európai nagyvárosokban.

Dzsihád egyetemnek nevezik a szíriai Rakkában azt a kutatóközpontot, ahol az Iszlám Állam szakértői dolgoznak.

Miután nehéz öngyilkos merénylőket találni Európában, ezért olyan autóval akarnak ölni, melyben egy bábu helyettesíti a sofőrt. Természetesen arra is gondoltak, hogy a hőkamera kiszűrheti a támadót, ezért termosztát is van az autóban. Ijesztően magas szintű technikai tudásról tanúskodnak a kiképző videók- nyilatkozta a brit hadsereg terrorelhárító tanácsadója a Daily Mailnek – írja a Tények.

Nemcsak a földön, de a levegőben is támadásra készülnek a terroristák. Azokat a rakétákat akarják felhasználni, melyeket az európai terrorista szervezetek vetettek be évtizedekkel korábban. Az IRA például sok rakétával rendelkezett, melyek katonai raktárakban pihennek. Ezeknek az újrafelhasználása a terrorista mérnökök leleménye. Természetesen nem használhatók ezek a rakéták a magasan szálló gépek ellen, de a repülőterek közelében életveszélyesek lehetnek.

A videók tanúsága szerint az Iszlám Állam már megszerzett és korszerűsített több ezer ilyen régi rakétát.

A lecke tehát fel van adva minden terrorelhárító szolgálatnak Európában: ma már nemcsak a forrófejű fiatal muzulmánokat kell figyelniük, hanem az idősebb generációt is, mely távirányítással gyilkolhat Európa városaiban.