Saját himnuszukat fütyülték ki román szurkolók


A Rapid Bukarest futballszurkolói azért rándultak át egy kosármeccsre, hogy kifütyüljék a székely himnuszt, de végül a sajátjukat sikerült – írja a Székelyföld.ma.

Megközelítőleg 200 Rapid Bukarest fociszurkoló látogatott ma el a Bukarestben megrendezett Rapid – Sepsiszentgyörgy női kosárlabda mérkőzésre , hogy bosszút álljanak a székelyeken. Az akció előzménye az volt, hogy a múlt héten a Sepsi SIC – U Kolozsvár mérkőzésen a sepsiszentgyörgyi nézőközönség kifütyülte a kolozsvári csapatot amiért azok nem tisztelték meg a székely himnuszt a mérkőzés elején.

A meccs előtt a kelleténél kicsit több cujka fogyhatott, mert a Rapid-szurkolók

a székely helyett a román himnuszt fütyülték ki

– a bukaresti játékosok döbbent tekintetétől kísérve.

 

A vicces jelenetek ezzel nem értek véget, 50-12 sepsiszentgyörgyi vezetésnél a Rapid szurkolóknak eszükbe jutott egy korábbi konfliktus ami miatt összeverekedtek egymás között. A zsandárok közbelépésére volt szükség, végül 40 román szurkolót kiraktak a sportcsarnokból, hogy azonosítsák őket. Az incidens után a szurkolók többsége elhagyta a termet.

 

Persze azért a bukaresti szurkolóknak a verekedés és a román himnusz kifütyülése alatt volt idejük bőven arra is, hogy Magyarországot és a magyarokat gyalázzák.